ua en ru

Вибори в Грузії були конкурентними, - міжнародні спостерігачі

Вибори в Грузії були конкурентними, - міжнародні спостерігачі Фото: голосування на виборах у Грузії

Спостерігачі також відзначили хорошу роботу ЦВК і виборчої адміністрації Грузії

Парламентські вибори в Грузії 8 жовтня 2016 року пройшли в конкурентній обстановці. Такого висновку дійшли міжнародні спостерігачі за підсумками виборчого процесу, передає DW.

Керівники місій Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ і ПА НАТО, Ради Європи та Євросоюзу 9 жовтня на спільному брифінгу в Тбілісі дали попередню оцінку дотримання демократичних процедур на виборах парламенту в Грузії, що відбулися напередодні.

Зазначено, що керівники місій зійшлися на думці, що вибори в Грузії пройшли в конкурентній, вільній та спокійній обстановці, хоча під час голосування та підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях були окремі факти порушень і насильства. Також міжнародні спостерігачі відзначили хорошу роботу ЦВК і виборчої адміністрації Грузії.

"Незважаючи на випадки насильства, наші загальні висновки полягають у тому, що ці вибори були конкурентними і добре організовані, основних свобод у цілому було дотримано", - наголосив керівник місії спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ Хосе Ігнасіо Армор.

На думку віце-президента ПА НАТО Паоло Аллі, під час виборів у Грузії були недоліки, але Грузія ще раз підтвердила свій статус лідера серед демократичних країн у регіоні.

Нагадаємо, раніше в партіях "Єдиний національний рух", "Єдина Грузія" та "Альянс патріотів" заявили про фальсифікацію результатів виборів. У Трудовій партії також незгодні з попередніми результатами голосування.