ua en ru

Вибори у Франції: Макрон перемагає в заморських територіях

Вибори у Франції: Макрон перемагає в заморських територіях Фото: Емманюель Макрон лідирує у заморських департаментах

Із великим відривом Макрон лідирує і в Північній Америці

Центрист Емманюель Макрон лідирує за результатами другого туру виборів президента в заморських департаментах Франції. Про це з посиланням на джерела повідомляє бельгійська газета Le Sour.

За даними видання, результат "не дивує", оскільки заморські департаменти традиційно голосують "більше за лівих" і являють собою лише невелику частину виборців, що беруть участь у голосуванні в другому турі президентських виборів.

Зокрема зазначено, що у співтоваристві Сен-П'єр і Мікелон Макрон набрав 63,3%, Ле Пен - 36,7%, у Сен-Бартелемі Макрон отримав 58,4%, Ле Пен - 41,6%. У Сен-Мартені за Макрона проголосували 67,6% виборців, за Ле Пен - 32,4%, у Гваделупі, Мартініці і Гвіані Макрон також отримав більшість голосів - 77,5%, 77,1% і 65%, Ле Пен набрала 22,5%, 22,9% і 35% голосів відповідно.

Крім того, найбільш чітка тенденція на користь Макрона простежується в Північній Америці. За даними видання, в Нью-Йорку за Макрона проголосували 94,7%, за Ле Пен - 5,3%, у Чикаго свій голос віддали Макрону 92% виборців, Ле Пен - 8%, у Канаді Макрон набрав 90%, Ле Пен отримала 10%.

Нагадаємо, у низці заморських департаментів Франції голосування другого туру виборів президента країни почалося 6 травня. Ранній старт виборів пояснюється різницею часових поясів.