ua en ru

Вибори-2012: Президент Європарламенту Шульц шкодує, що недоліки затьмарили голосування

Президент Європарламенту Мартін Шульц шкодує, що недоліки затьмарили минулі парламентські вибори в Україні і сподівається, що українська влада їх усуне. Про це йдеться у його заяві, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Мартін Шульц зазначив, що ці вибори мали вирішальну важливість для майбутнього напрямку України і для відносин між Києвом та Європейським союзом.

"Відзначаючи попередні висновки міжнародних спостерігачів від місії БДІПЛ/ОБСЄ, я шкодую, що багато недоліків затьмарили голосування. Я стурбований браком рівності участі серед політичних сил, викликаних, серед інших причин, зловживанням адміністративними ресурсами", - сказав Шульц.

Президент Європарламенту також зазначив, що самої кампанії і фінансуванню партій не вистачало прозорості, висвітлення в ЗМІ було на користь правлячої партії, а той факт, що видні опозиційні діячі позбавлені свободи, кинуло тінь на процес виборів.

Президент Європарламенту переконаний, що українська влада має усунути всі виявлені недоліки.

"Український народ заслуговує на те, щоб жити в добре функціонуючій демократичній державі", - підкреслив він.

Відзначивши, що минулі вибори "наочно продемонстрували існуючі виклики для тендітних демократичних інститутів в Україні", президент Європарламенту наголосив, що Європейський союз "повинен зберегти свою критичну взаємодію з цією країною і допомогти їй зробити необхідні реформи".

"Я дуже сподіваюся, що Україна буде робити кроки, які дозволять їй і Європейському союзу вийти з глухого кута у двосторонніх відносинах. Вони повинні вирішувати проблеми верховенства права та незалежності судової влади", - сказав Шульц.

Читайте також: Вибори-2012: Виборчий процес в Україні не відповідав демократичним стандартам, - МЗС Польщі