ua en ru

Після виборів у Німеччині Шульц знову висуватиметься на посаду голови СДПН

Після виборів у Німеччині Шульц знову висуватиметься на посаду голови СДПН Фото: Мартін Шульц і Ангела Меркель (bundeskanzlerin.de)

Він також виключив переговори з партією Меркель щодо утворення нової великої коаліції

Після виборів до парламенту ФРН (Бундестагу) Мартін Шульц збирається знову очолити Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН). Про це він заявив німецькій пресі 8 жовтня 2017 року, передає DW.

"На з'їзді у грудні я буду знову висуватися на голову партії. Я твердо переконаний, що зможу повернути довіру до СДПН, якщо люди скажуть: це достойний чоловік, він має ідею щодо майбутнього країни і щодо своєї партії", - вважає політик.

При цьому, як наголосив Шульц, СДПН для нього - "партія Європи".

Екс-глава Європарламенту також виключив переговори з правлячим союзом християнських демократів щодо утворення нової великої коаліції у разі, якщо партія канцлера Анґели Меркель не дійде згоди щодо утворення коаліції "Ямайка" за участю Зелених та Вільної демократичної партії.

"Наша роль - опозиція. При ній ми і залишимося", - заявив Шульц.

При цьому він підкреслив, що партії старої великої коаліції на вересневих виборах до Бундестагу сумарно втратили 14% підтримки.

Щодо партій ХДС і ХСС Шульц зазначив, що хоч вони і є єдиною фракцією в Бундестазі, "насправді це партії, між якими триває міжусобиця".

Нагадаємо, що партія Шульца здобула на виборах до Бундестагу 20,5% підтримки виборців. Союз ХДС/ХСС - 33%. Одразу після оголошення попередніх результатів виборів Шульц заявив, що СДПН іде в опозицію. ХДС/ХСС доведеться формувати коаліцію з меншими політичними силами.