ua en ru

На виборах у Південній Кореї переможе екс-лідер Демократичної партії, - опитування

На виборах у Південній Кореї переможе екс-лідер Демократичної партії, - опитування Фото: результати соцопитування про вибори президента Південної Кореї підтвердили перемогу демократа Мун Чже Іна

Мун Чже Іна підтримують 29,9% опитаних

Колишній лідер Демократичної партії Мун Чже Ін є найбільш популярним кандидатом на пост президента Південної Кореї. Про це говорять результати опитування, яке було проведене Корейським дослідним центром на замовлення агентства Yonhap і телерадіокомпанії KBS.

Опитування проводилося 11 і 12 березня.

Таким чином, Мун Чже Іна підтримують 29,9% опитаних. Як зазначає Yonhap, його положення практично не змінилося в порівнянні з аналогічним опитуванням, проведеним місяцем раніше.

Друге місце південнокорейці віддали ще одному представникові Демократичної партії, губернатору провінції Чхунчхон-Намдо Ану Чжон Хі, відзначають соціологи. За Чжон Хі на даний момент готові проголосувати 17% респондентів.

У той же час, Хван Ге Ан, який наразі виконує обов'язки прем'єр-міністра і президента країни, набрав 9,1% голосів. У лютому на посаді президента країни його бачили 11,2% опитаних.

Тим не менш, Хван Ге Ан ще не висловив своїх президентських амбіцій.

Нагадаємо, США і Південна Корея відкинули план Китаю зниженню напруженості з КНДР.