ua en ru

США і Південна Корея відкинули план Китаю зі зниження напруженості з КНДР

США і Південна Корея відкинули план Китаю зі зниження напруженості з КНДР Фото: США і Південна Корея відмовилися від "мирного плану" Китаю щодо КНДР

У Сполучених Штатах вважають, що наразі з Північною Кореєю неможливо домовлятися

США і Південна Корея відкинула пропозицію Пекіна про припинення Північною Кореєю (КНДР) ядерних і ракетних програм в обмін на припинення великих спільних військових навчань США і Республіки Корея. Про це повідомляє The New York Times.

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що адміністрація президента США Дональда Трампа наразі розглядає варіанти відповіді на серію запусків КНДР ракет, однак китайський варіант розглядатися не буде.

"Ми повинні побачити якісь адекватні дії з боку Північної Кореї, перш ніж ми зможемо поставитися до них серйозно. Людина, з якою ми маємо справу (лідер КНДР Кім Чен Ин, - ред.), виходить не з раціональних мотивів", - сказала вона.

Зазначимо, раніше міністр закордонних справ Китаю Ван І охарактеризував ситуацію на Корейському півострові як "два поїзди, що їдуть назустріч один одному, жоден з яких не готовий поступитися дорогою".

Він вважає, що взаємне припинення випробувань стане першим кроком до послаблення напруженості і поновлення переговорів.

Нагадаємо, США почали розгортання протиракетної системи THAAD у Південній Кореї у відповідь на випробування Північною Кореєю чотирьох балістичних ракет.