ua en ru

На виборах президента Молдови лідирує соціаліст Додон

На виборах президента Молдови лідирує соціаліст Додон Фото: Ігор Додон лідирує на виборах президента Молдови

Молдавський Центрвиборчком оприлюднив результати підрахунку 91,11% бюлетенів

За попередніми даними, на виборах президента Молдови лідирує соціаліст Ігор Додон. Про це свідчать оприлюднені Центрвиборчкомом Молдови результати підрахунку 91,11% бюлетенів, передає місцеве видання Publika.md.

"Після підрахунку 91,11% бюлетенів по республіці лідирує соціаліст Ігор Додон з 49,77% голосів. За ним йде кандидат від партії "Дія і Солідарність" Майя Санду з 36,89%. Третє місце у Дмитра Чубашенка з 5,86% голосів", - зазначає видання.

Крім того, повідомляється, що ще одного кандидата в президенти Юрія Лянке підтримали 3,22% виборців, Міхая Гімпу - 1,85 %, а Валерія Гілецького - 1,06%.

Інші кандидати в президенти набрали менше одного відсотка голосів.

Зазначимо, напередодні виборів під час зустрічі з кандидатом в президенти від Демократичної партії Маріан Лупу, відповідаючи на запитання ведучого, кому належить Крим, Ігор Додон заявив, що Російській Федерації. Правда, пізніше він зазначив, що це питання треба ретельно обміркувати, оскільки "якщо ми (Молдова, - ред.) Визнаємо Крим, чи не призведе це визнання кимось Придністров’я?"

Нагадаємо, в неділю, 30 жовтня, у Молдові вперше за останні 16 років пройшли вибори президента шляхом всенародного голосування.