ua en ru

На виборах у Каталонії переможуть противники незалежності, - опитування

На виборах у Каталонії переможуть противники незалежності, - опитування Фото: акції протесту в Каталонії (wikimedia.org Ivan McClellan)

Підтримка партій, які вимагають незалежності регіону, знизилася з 47,7% до 43,4%

Опитування громадської думки показало, що громадяни Каталонії схиляються до підтримки партій, які виступають проти незалежності регіону. Підтримка партій, які вимагають незалежності регіону, знизилася з 47,7% до 43,4%, випливає з даних опитування компанії Sigma Dos, який замовила газета El Mundo.

Опитування, в якому взяли участь 1 тис. осіб, показало, що юніоністські партії отримають 43,4% голосів, а прихильники незалежності - 42,5% голосів. У парламенті, обраному в 2015 році, 47,7% депутатів від партій, які вимагають незалежності, і 39,1% від конституціоналістів. Решта голосів у партії CSQP.

Зазначено, що вкрай ліва партія CUP, яка виступає за незалежність, отримала б у парламенті на 135 місць усього сім місць. Зараз у CUP 10 депутатів. Втім, CUP відмовилася від участі у виборах, які будуть проведені за указом Мадрида.

Загалом же чинна парламентська коаліція за незалежність Junts pel Si (партії PDeCat і ERC) отримає від 54 до 58 місць, замість 62 на минулих виборах.

Нагадаємо, раніше влада Іспанії в рамках 155 ст. Конституції країни оголосила про введення прямого управління в Каталонії. Президент Каталонії Карлес Пучдемон був відправлений у відставку, а також були розпущені уряд і парламент. Нові вибори до парламенту були призначені на 21 грудня.