ua en ru

На виборах у Фінляндії в першому турі переобрано чинного президента

На виборах у Фінляндії в першому турі переобрано чинного президента Фото: Саулі Нііністе (kremlin.ru)

Саулі Нііністе лідирує з результатом 64,4% після підрахунку майже всіх голосів виборців

У Фінляндії 28 січня 2018 року на президентських вибора переміг чинний глава держави Саулі Нііністе у першому турі. Він лідирує з результатом 62,9% після підрахунку майже всіх голосів виборців, які проголосували достроково, передає телеканал Yle.

Згідно з даними окружної виборчої комісії Гельсінкі, другий результат у Пеккі Хаавісто від партії "Зелені", за якого, за попередніми даними, проголосували 12,2%. На третьому місці кандидат від правої партії "Справжні фіни" Лаура Хухтасаарі, яку підтримали 6,8% тих, хто голосував достроково.

Зазначено, що всього у виборах брали участь вісім кандидатів.

Як повідомляється, на нинішніх виборах фінські виборці встановили рекорд із дострокового голосування. Із 4,5 млн зареєстрованих виборців 36% (1,5 млн), включаючи президента Нііністе, проголосували достроково. Всередині країни це можна було зробити на пошті, в бібліотеках і магазинах, за межами - в посольствах і консульствах.

При цьому наголошується, що всі бюлетені тих, хто проголосував достроково, зібрали в окружній виборчій комісії в Гельсінкі, де підрахунок почали вести з полудня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Фінляндії 28 січня 2018 року відбудеться перший тур виборів президента.