ua en ru

VW завершив придбання 19,9% Suzuki в рамках угоди про альянс.

Німецький автоконцерн Volkswagen (VW) AG завершив придбання 19,9% акцій японської автомобілебудівної компанії Suzuki Motor Corp. в рамках оголошеної раніше угоди про альянс. VW придбав 107,95 млн звичайних акцій, що знаходилися на балансі у Suzuki, заплативши за них приблизно 222,5 млрд ієн (2,5 млрд дол.), повідомляється в сьогоднішньому прес-релізі Suzuki.

У грудні 2009 р. Volkswagen і Suzuki оголосили про плани стратегічного партнерства, що має на меті перехресне володіння акціями, широку виробничу співпрацю і координацію управлінських рішень. Передбачається, що незабаром Suzuki, у свою чергу, отримає частку в акціонерному капіталі VW: керівники японської компанії раніше заявляли, що Suzuki може викупити акції VW на суму до 50 млрд ієн (550 млн дол.). Правда, для цього Suzuki потрібно буде знайти акціонерів, приголосних продати акції Volkswagen.

Volkswagen і Suzuki планують співробітничати в розробці і виробництві гібридних і електричних автомобілів, які продаватимуться під обома брендами. За словами представників японської компанії, VW також, можливо, поставлятиме Suzuki дизельні двигуни.