ua en ru

ВПС США мають намір збільшити кількість бойових ескадрилій майже на 25%

ВПС США мають намір збільшити кількість бойових ескадрилій майже на 25% Ілюстративне фото (U. S. Department of Defense)

Міністр ВПС США заявила, що для протистояння РФ і Китаю необхідно збільшити число бойових ескадрилій

Міністр військово-повітряних сил (ВПС) США Хізер Вілсон заявила, що американські ВПС в найближче десятиліття повинні збільшити кількість бойових ескадрилій майже на чверть, щоб залишатися попереду військових РФ і Китаю. Про це повідомляє The Washington Post.

Вілсон пояснила, що це тільки попередній аналіз, який був зроблений на основі секретної розвідувальної інформації про ймовірні загрози на період 2025-2030 року. Аналіз показав, що ВПС не зможуть зберегти перевагу в даній сфері, якщо будуть залишатися в нинішньому вигляді.

"Військово-повітряні сили занадто малі для виконання того, що країна просить нас зробити", - повідомила міністр.

Також вона розповіла, що в рамках даного плану потрібно ще близько 40 тис. чоловік для того, щоб мати 386 оперативних ескадрилій, що на 24% більше від сьогоднішнього показника в 312 ескадрилій. Це збільшить склад ВПС США приблизно до 717 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп підписав оборонний бюджет США в розмірі 716 млрд доларів. Новий Закон про захист і національної оборони передбачає збільшення сухопутних військ, Військово-морських сил (ВМС), Військово-повітряних сил (ВПС) і корпусу морської піхоти на 15600 чоловік.