ua en ru

ВПС Німеччини почали підготовку до патрулювання повітряного простору країн Балтії

З початку майбутнього року до ВПС ФРН в четвертий раз перейде обов'язок патрулювання повітряного простору країн Балтії. НАТО буде виконувати цю функцію до створення повноцінних ВПС в Естонії, Латвії та Литві, передає Deutsche Welle.

З 5 січня місію НАТО "Air Policing Baltikum" з патрулювання повітряного простору над Естонією, Латвією і Литвою в четвертий раз візьмуть на себе ВПС Німеччини. За ротації військові льотчики з ФРН змінять колег з США.

Перекидання техніки і обслуговуючого персоналу місії з ФРН на авіабазу в районі міста Шауляй почалося 27 грудня. Шість винищувачів F-4 "Фантом" зі складу 71-ї ескадрильї "Ріхтхофен" повинні прибути на базу до 3 січня.

Нагадаємо, в квітні 2004 р. у зв'язку з розширенням НАТО на схід Північноатлантичний альянс взяв на себе зобов'язання здійснювати патрулювання повітряного простору всіх незалежних держав-учасників організації, які потребують такої підтримки. У рамках цієї домовленості Італія патрулює повітряний простір Словенії, а повітряний простір Естонії, Латвії і Литви по черзі патрулюють ВПС країн НАТО.