ua en ru

Фінляндія фіксує зростання активності російських літаків біля своїх кордонів

Фінляндія фіксує зростання активності російських літаків біля своїх кордонів Фото: російські літаки (mil.ru)

Фінляндія підняла винищувачі для перехоплення російських літаків

Військово-повітряні сили Фінляндії зафіксували в регіоні Фінської затоки і Балтійського моря збільшення активності російських військових літаків. Про це повідомляє фінська телерадіокомпанія Yle з посиланням на ВВС Фінляндії.

Наголошується, що фінські винищувачі Hornet в середу і четвер неодноразово піднімалися в повітря на перехоплення російських літаків. При цьому порушень повітряного простору Фінляндії не зафіксовано.

Фінські ВВС не повідомляють точну кількість російських літаків, помічених у безпосередній близькості від фінської кордону, але заявляють, що їх було "багато".

Нагадаємо, раніше в Міноборони Російської Федерації повідомили, що російський винищувач над Баренцевим морем здійснив перехоплення протичовнового літака ВПС Норвегії. Інцидент стався у вівторок, 6 червня, близько 12:30 мск.

"Російськими засобами контролю повітряного простору над нейтральними водами Баренцева моря був виявлений літак, що виконує політ вздовж державної кордону РФ з вимкненим транспондером", - йдеться в повідомленні.