ua en ru

ВВП єврозони зріс у II кварталі нижче очікувань, - Євростат

ВВП єврозони зріс у II кварталі нижче очікувань, - Євростат Фото: єврозона

У річному численні ВВП єврозони зріс на 1,3%

Економіка 19 країн єврозони зросла у другому кварталі 2015 р. на 0,3% порівняно з першими трьома місяцями ц.р., повідомляє прес-служба Євростату.

При цьому економісти, опитані The Wall Street Journal, очікували зростання в 0,4%.

У річному численні ВВП єврозони зріс у другому кварталі на 1,3%.

У першому кварталі економіка країн 19 єврозони зросла на 0,4%. Такий же показник ВВП був і по 28 країнах Євросоюзу, яким вдалося зберегти даний темп у другому кварталі.

Найбільші економіки єврозони, за даними WSJ, також не виправдали очікувань. ВВП Німеччини зріс на 0,4% із квітня по червень порівняно з 0,3% у першому кварталі. Економісти очікували зростання на 0,5%. Зростання ВВП Німеччини в річному розрахунку склало 1,8%.

Темпи зростання французького ВВП різко сповільнилися у другому кварталі до нуля з 0,7% у першому при очікуванні зростання в 0,2%. Також сповільнилося зростання економіки Італії до 0,2% порівняно з 0,3% у І кварталі.

Як зазначає WSJ, європейські перспективи на тлі уповільнення економічного зростання ускладнюються охолодженням китайської економіки і збереженням побоювань з боргової кризи у Греції.

Нагадаємо, за даними прогнозу Міжнародного валютного фонду, ВВП єврозони виросте у 2016 р. на 1,7%, а споживча інфляція у країнах ЄС підніметься до 1,1%.