ua en ru

Для введення візового режиму з РФ необхідно мінімум 1,5-2 млрд гривень, - Луценко

Для введення візового режиму з РФ необхідно мінімум 1,5-2 млрд гривень, - Луценко Фото: Ірина Луценко (kmu.gov.ua)

На думку нардепа, введення віз ускладнить ситуацію з Кримом

Для введення візового режиму між Російською Федерацією і Україною буде потрібно не менше 1,5-2 млрд гривень. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила народний депутат, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Якщо ми говоримо, що вводимо візовий режим, нам треба як мінімум 1,5-2 млрд гривень (це попередні розрахунки) на створення різних консульств, установ", -повідомила вона.

При цьому Луценко нагадала, що в України є 400 км неконтрольованої кордону з РФ на Донбасі.

"Скажіть, візовий режим змусить Путіна перестати стріляти? Візовий режим зупинить диверсійні бригади, мінування, сепаратистські вилазки і так далі?", - підкреслила нардеп.

Крім того, на думку Луценка, введення візового режиму ускладнить ситуацію з анексією Криму і пересування його мешканців, яких змусили змінити українське громадянство на російське.

"Якщо ми вводимо візовий режим, що робити з кримчанами, яких Росія змусила отримати російські паспорти. Ми змусимо їх отримувати візи? А це означає, що ми погоджуємося з анексією Криму", - заявила вона.

Нагадаємо, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в разі введення Україною візового режиму з Росією, Москва буде керуватися принципом взаємності".

Зазначимо, що глава РНБО Олександр Турчинов підтримує введення візового режиму з Росією.