ua en ru

Ключові відомства підтримують введення візового режиму з РФ, - Парубій 

Ключові відомства підтримують введення візового режиму з РФ, - Парубій  Фото: Андрій Парубій розповів, хто підтримує введення візового режиму з Росією

Голова Верховної ради розраховує і на підтримку міжнародних партнерів у цьому питанні

Служба безпеки України, Державні прикордонна і міграційна служби підтримують введення візового режиму з Російською Федерацією. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Під час обговорення у комітеті ця ідея була підтримана СБУ, ця ідея була підтримана Державною прикордонною службою України та Державною міграційною службою України. Тобто ключові інстанції висловили підтримку під час розгляду на комітеті цієї ідеї", - заявив Парубій.

З його слів, запровадження візового режиму з РФ наразі має здобути підтримку не лише в українському суспільстві, але й у міжнародних партнерів.

"За останніх кілька місяців фактично відбулися кілька подій, які для всього світу показали теперішню РФ, яка на державному рівні проводить міжнародний тероризм", - сказав Парубій.

Він додав, що йдеться про висновки комісії щодо розслідування аварії літака рейсу MH17 на Донбасі, бомбардування у Сирії мирного населення, а також гуманітарного конвою.

Нагадаємо, під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів голова ВР Андрій Парубій закликав депутатів повернутися до питання введення візового режиму з РФ.