ua en ru

Введення нових заборон на гральний бізнес тільки посилить корупційні процеси на місцях, - експерт

У разі прийняття законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додержання законодавства про заборону грального бізнесу в Україні", корупційні процеси на місцях тільки посиляться - і всі заклади продовжать працювати поза правовим полем. Таку думку висловив в.о. голови Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців галузі культури, відпочинку та розваг Ігор Макієвський.

«Спроби тільки заборонити існуючі процеси і збільшити санкції не вирішать проблем, що накопичилися. На сьогодні нелегальні гральні заклади існують "під дахом" чиновників і органів, які покликані з ним боротися. Сам закон "Про заборону грального бізнесу в Україні" передбачав механізми відповідальності та санкції, проте він не виконувався», відзначив він.

За словами експерта, саме Верховна Рада заборонила гральний бізнес в країні, давши зелене світло зловживанням.

«Тільки легалізація всіх видів цивілізованого грального бізнесу здатна захистити суспільство від негативних проявів неконтрольованих азартних ігор. Для комплексного вирішення існуючої проблеми держава повинна почати відкритий діалог з представниками бізнесу та суспільства і разом виробити рамки для легалізації азартних ігор у країні», - вважає І.Макієвський.