ua en ru

Вулкан Ключевський на Камчатці викинув стовп попелу заввишки 7 км

Вулкан Ключевський на Камчатці викинув стовп попелу заввишки 7 км Фото: вулкан Ключевський

Попільний шлейф поширився на 72 км на південний захід від вулкана

На Камчатці вулкан Ключевський викинув стовп попелу заввишки 7 км над рівнем моря. Про це йдеться в повідомленні на сайті Камчатської групи реагування на вулканічні виверження (KVERT).

При цьому шлейф з попелу поширився на 72 км на південний захід від вулкана. Фахівці KVERT вважають, що це може вплинути на польоти низколетящих літаків.

Виверження присвоєно помаранчевий код авіаційної безпеки, наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, на Камчатці сталося два землетруси магнітудою 4,6. Один землетрус стався біля східного узбережжя Камчатки, а друге - на півдні півострова.

Перший поштовх сейсмологи зареєстрували в 9:38 за місцевим часом (0:38 за київським часом). При цьому вогнище землетрусу залягало на глибині 121 км. Епіцентр поштовху знаходився на суші в 130 км від Петропавловська-Камчатського, повідомив представник РАН.

Другий, за даними фахівців, стався в 11:25 за місцевим часом (2:25 за київським часом). Осередок землетрусу залягав на глибині 46 км, уточнюється на сайті геофізичної служби. Друге ж "сейсмічна подія", за словами представника РАН, відбулося в затоці Озерної Берингової моря.

Нагадаємо, вулкан Ключевський на Камчатці, викинув стовп попелу 5,5 км.