ua en ru

Другий тур виборів, скоріш за все, відбудеться при неповній кількості членів ЦВК, - А.Кожем'якін.

Другий тур виборів, скоріш за все, відбудеться за неповної кількості членів Центральної виборчої комісії України (ЦВК). Про це РБК-Україна заявив заступинк голови фракції БЮТ Андрій Кожемякін. На його думку, Президент України не встигне внести нове подання на пост члена ЦВК, і парламент до закриття сесії не зможе затвердити нову кандидатуру. Другий тур виборів відбудеться при неповній кількості членів ЦВК. "Я думаю, що так і буде", - зазначив він.

А.Кожем'якін також додав, що БЮТ не підтримуватиме кандидатуру Валерія Карпунцова у випадку, якщо Президент повторно внесе його до парламенту. "Президент дав за своєю квотою пропозицію. Так ми чули про цю людину, але хотілося б побачити всі документи, елементарно з ним познайомитися, це ж важлива річ - це ЦВК, це майбутні вибори", - зазначив А.Кожем'якін.
Він додав, що парламент 22 січня не зможе прийняти зміни до закону про вибори Президента України. "Завтра останній день, ми робитимемо заяву, наполягатимемо (на внесенні змін до закону), але я вважаю, що цього не буде. Позиція В.Литвіна нам зрозуміла, ми бачили сьогодні, як йому аплодувала Партія регіонів", - підкреслив А.Кожем'якін.
Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада України відмовилася затвердити кандидатуру Валерія Карпунцова на посаду члена Центральної виборчої комісії України. За таку пропозицію проголосували 152 депутати за 226 необхідних.
Президент України Віктор Ющенко вніс до ВР кандидатуру В.Карпунцова раніше сьогодні.