ua en ru

Друга учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова вийшла на свободу

Учасниця панк-групи Pussy Riot Надія Толоконникова звільнена за амністією із красноярської колонії. Про це повідомила РБК адвокат Ірина Хрунова. Раніше сьогодні на свободу вийшла учасниця Pussy Riot Марія Альохіна.

Учасниця панк-групи Pussy Riot Надія Толоконникова звільнена за амністією із красноярської колонії. Про це повідомила РБК адвокат Ірина Хрунова.

Нагадаємо, раніше на свободу вийшла учасниця Pussy Riot Марія Альохіна.

Відзначимо, що обидві учасниці звільнені за амністією.

"Відразу після звільнення з колонії Толоконникову оточили адвокати, зараз вона дає інтерв'ю", - додала Хрунова.

Учасниця панк-групи Pussy Riot Толоконникова, засуджена за хуліганство, відбувала покарання у мордовській колонії, де з 23 вересня по 1 жовтня 2013 р. провела голодування у зв'язку з порушеннями прав ув'язнених, а також протестуючи проти системи неформальних покарань, що діють у цьому виправному закладі, після чого поскаржилася на погрози на свою адресу з боку адміністрації і вимагала переведення в іншу колонію. В подальшому вона була доставлена в одну з колоній Красноярського краю.

Активістки Pussy Riot Толоконникова і Марія Альохіна відбували дворічний термін за "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя в лютому 2012 р. В липні 2013 р. обом дівчатам відмовили в умовно-достроковому звільненні (УДЗ). Третій учасниці гучної справи - Катерині Самуцевич - реальний термін замінили умовним після поданої апеляції.