ua en ru

Друга найбільша в світі вугільна компанія почала процес банкрутства

Друга найбільша в світі вугільна компанія почала процес банкрутства Фото: американська вугільна компанія Peabody Energy

Причиною банкрутства компанії Peabody став безпрецедентний промисловий спад

Друга найбільша компанія з видобутку вугілля в світі Peabody Energy подала в суд для запуску процесу власного банкрутства. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Як повідомляється в прес-релізі, причиною рішення Peabody назвала безпрецедентний промисловий спад. Тому компанія має намір знизити загальний рівень боргового навантаження та постійні витрати, підвищити операційний грошовий потік, а також поліпшити позицію для довгострокового успіху, продовжуючи працювати під захистом суду.


У компанії відзначають, що всі шахти і офіси Peabody продовжують працювати в звичайному режимі і, як очікується, продовжать працювати так в ході судового процесу.

Як відзначає Business Insider, процес банкрутства відбувається на тлі падіння цін на вугілля. Воно призвело до зупинки експансії Peabody в Австралію, на яку компанія брала позики. Згідно з нормативним актом, згідно з яким компанія подала позов про банкрутство, Peabody чекає реорганізація.

Після виходу прес-релізу акції компанії впали на $1,91, втративши 47% від ціни закриття.

Нагадаємо, компанія SLAV Handel, Vertretung und Beteiligung AG подала у вівторок, 8 березня, до Арбітражного суду Відня заяву на відкриття процедури банкрутства.