ua en ru

Друга фаза пошуків на місці падіння Boeing буде обговорюватися на наступному тижні, - Гройсман

Друга фаза пошуків на місці падіння Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" буде обговорюватися на наступному тижні.

Друга фаза пошуків на місці падіння Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" буде обговорюватися на наступному тижні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Група міжнародних експертів повідомила про завершення першої фази пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів Boeing 777 з-за ситуації, пов'язаної з провокаціями терористів і створення ними загрози життю членів групи, які працювали на місці катастрофи", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що недослідженими залишаються щонайменше 3 територіальні зони, де знаходяться уламки.

"Найближчим часом експерти обговорять перспективи можливого терміну початку другої фази пошукових робіт. До прийняття рішення про продовження пошуків велика частина експертів покине Україну, за винятком невеликої кількості для здійснення зв'язку і координації", - розповіли у Відомстві.

Крім того, експерти робочої групи з проведення розслідування прийшли до висновку, що режим припинення вогню в зоні падіння літака, не є необхідним під час перерви між фазами розслідування.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.