ua en ru

У СОТ підтримали Україну і пообіцяли допомогти з експортом зерна

У СОТ підтримали Україну і пообіцяли допомогти з експортом зерна Фото: у СОТ підтримали Україну і пообіцяли допомогти з експортом зерна (Getty Images)

Євросоюз, США і ще 54 члени Світової організації торгівлі (СОТ) підписали Спільну заяву з підтримкою України. Вони пообіцяли допомогти з експортом зерна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт торгового представника США.

Підписанти підкреслили важливість збереження відкритих і передбачуваних ринків і торгових можливостей України.

"Руйнування значної частини транспортної інфраструктури України, включаючи дороги, мости, порти і залізниці, істотно знижує здатність України виробляти, експортувати та імпортувати. Ми серйозно стурбовані наслідками руйнування для України і для світової торгівлі, зокрема це стосується постачання на міжнародні ринки ряду ключових товарів, вироблених на Україні", - йдеться в заяві.

Вони також висловили стурбованість у зв'язку з повідомленнями про вивезення краденого зерна.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд України розробило два маршрути для експорту зерна. Вони проходять через Польщу і Румунію.

Також ми писали, що Анкара запропонувала Москві провести переговори між Україною, Росією, Туреччиною та ООН щодо створення коридорів для вивезення зерна із заблокованих українських портів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.