ua en ru

"VTB Bank Україна" сконцентрується на збільшенні стягнення проблемної заборгованості

"VTB Bank Україна" сконцентрується на збільшенні стягнення проблемної заборгованості Фото: Костянтин Вайсман

Банк удосконалив систему стягнення боргів

Стягнення проблемних боргів є одним з ключових завдань у діяльності VTB Bank (Україна). Про це заявив голова правління банку Костянтин Вайсман в інтерв'ю українським ЗМІ.

"Ми чудово усвідомлюємо: зараз бізнесу вкрай складно працювати, обслуговуючи старі борги. Ми робимо все можливе, щоб виробити найбільш щадні умови для наших позичальників, які зіткнулися з труднощами. Навіть на етапі стягнення ми продовжуємо шукати і пропонувати варіанти, які дозволять врегулювати борг чи обслуговувати його, виходячи з можливостей бізнесу", — розповів Вайсман.

За його словами, банк за погодженням з клієнтами реструктуризує кредитну заборгованість. Якщо ж позичальник уникає переговорів про реструктуризацію та погашення своїх зобов'язань, банк використовує судові механізми стягнення боргів.

"Ми вдосконалили систему стягнення боргів, а команда VTB по роботі з проблемними активами — одна з найсильніших в Україні... ...Ми стягували і продавали бізнес-центри, ТРЦ, промислові активи, корпоративні права, житлову нерухомість, землю і т. д. Використовуємо як позасудові, так і судові процедури зі сфери господарського, кримінального, адміністративного права", — розповів голова правління VTB Bank (Україна).

Керівник банку додав, що банк активно використовує міжнародне право і стягнення через іноземні юрисдикції, оскільки міжнародне право краще захищає кредиторів, ніж українське законодавство.