ua en ru

ВСЮ внесе в Раду подання про звільнення 30 суддів

ВСЮ внесе в Раду подання про звільнення 30 суддів Фото: Вища рада юстиції внесе подання про звільнення 30 суддів

25 суддів подали заяву про відставку

Вища рада юстиції (ВРЮ) внесе подання про звільнення 30 суддів з посад за загальними обставинами. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

"Під час засідання 31 березня 2016 року Вища рада юстиції розглянула 35 матеріалів щодо внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами, а саме: у зв'язку з закінченням строку, на який призначено, у зв'язку з подачею заяв про відставку, про звільнення за власним бажанням", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення у зв'язку з поданням заяв про відставку 25 суддів.

"Вища рада юстиції вирішив зупинити розгляд заяви Чернушенка Антона Васильовича про звільнення з посади судді апеляційного суду міста Києва у відставку і звернутися з заявою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо перевірки в його діях дисциплінарного правопорушення та порушення присяги", – повідомив голова ВРЮ


Під час засідання Вища рада юстиції задовольнила заяви трьох суддів і вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення з посад за власним бажанням.

Вища рада юстиції вирішила призупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяви про обрання на посаду судді безстроково суддею Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області ЗАРІЦЬКОЮ Оксаною Олексіївною її заяви про звільнення за власним бажанням і звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо перевірки в її діях дисциплінарного правопорушення та порушення присяги

Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяви про обрання на посаду судді безстроково суддею Тельманівського районного суду Донецької області КОВАЛЬОВИМ Ігорем Павловичем.

Розгляд питання про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення судді ЛОПАТЮК Надії Григорівни з посади судді Святошинського районного суду міста Києва у зв'язку з поданням заяви про відставку Вища рада юстиції вирішила відкласти.

Нагадаємо, на початку березня ВСЮ встановив термін давності для звільнення судді за порушення присяги.