ua en ru

ВРЮ перевірить суддів, які відпустили в залі суду екс - депутата Тарана, який застрелив чоловіка

Вища рада юстиції призначив призначив перевірку дій суддів, які відпустили екс-депутата Софіївського району Дніпропетровської області Олександра Тарана в залі суду. Про це заявила прес-служба ВРЮ.

Глава ВРЮ Володимир Колесниченко видав доручення на перевірку відомостей, викладених у зверненні народного депутата України Дмитра Шпенова від 26 березня 2012 щодо наявності підстав для звільнення Прудник Надії Григорівни, Козака Андрія Володимировича, Середньої Наталії Григорівни з посад суддів Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області за порушення присяги.

"Народний депутат України Дмитро Шпенов звернувся до Вищої ради юстиції, оскільки вважає дії зазначених суддів під час розгляду кримінальної справи № 1-668/11 за обвинуваченням колишнього депутата Софіївського району Дніпропетровської області Олександра Тарана та винесення по ньому вироку від 21 березня 2012, містять ознаки порушення присяги судді ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що два роки тому через сварку у водойми Таран розстріляв 25-річного чоловіка у дворі його будинку на очах у дружини і їх малолітнього ребенка.23 червня 2011 вироком Криворізького районного суду Дніпропетровської області Тарана був засуджений до 14 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських спонукань. Згодом справу було повернено на новий розгляд. 21 березня 2012 р. Довгинцівський районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області підсудний був засуджений за вбивство з перевищенням меж необхідної оборони і застосовано звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном у два роки.