ua en ru

ВРЮ запропонувала ВР звільнити за порушення присяги суддю Єнакіївського міського суду

За пропозицією члена Вищою ради юстиції (ВРЮ) Андрія Портнова, ВРЮ внесла подання до Верховної ради (ВР) України щодо звільнення за порушення присяги суддю Єнакіївського міського суду Олега Карякіна. Таке рішення було прийнято на засіданні ВРЮ, передає кореспондент РБК-Україна.
Як пояснив журналістам А.Портнов, таке рішення було прийняте в зв'язку з тим, що даний суддя впродовж 4,5 років не розглядав справу громадянина, який весь цей час знаходився в слідчому ізоляторі, при тому, що досудове слідство по обвинуваченню завершилось за 3 дні.
А.Портнов заявив, що сьогоднішнє рішення ВРЮ є показовим для тих суддів, які також допускають подібні зловживання - безпідставно затягують розгляд судових справ осіб, які знаходяться в слідчому ізоляторі.
Крім того він додав, що сьогоднішнє рішення важливе ще й тому, що Європейські правові інституції прискіпливо ставляться до таких випадків.
Нагадаємо, раніше сьогодні ВРЮ запропонувала звільнити за порушення присяги суддю Шевченківського райсуду Києва Кирила Кормушина та суддів Бориспільського міськрайонного суду Ігора Бондаренка та Олексія Завірюхи.