ua en ru

ВРЮ даватиме оцінку діям судді, якщо в його діях стосовно земельних питань міститимуться ознаки порушення присяги.

Вища рада юстиції України (ВРЮ) даватиме оцінку діям судді, якщо в його діях стосовно земельних питань міститимуться ознаки порушення присяги. Про це на розширеній колегії Київської обласної прокуратури заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, таку ідею висловив 20 травня на урядовій нараді по протидії рейдерству голова ВРЮ Володимир Колесніченко. "В.Колесніченко по незаконних рішеннях суддів попросив направляти справи до Вищої ради юстиції", - сказала вона.
Говорячи про ситуацію з дотриманням земельного законодавства у Київській обл., Т.Корнякова зазначила, що в Обухівському районі продовжується незаконний гідронамив ґрунту на водоймищах з подальшою забудовою таких ділянок. Вона зазначила, що продовжується практика спорудження будинків у незаконний спосіб з подальшою їх легалізацією шляхом судових рішень.
Нагадаємо, що змінами до законодавства нещодавно було конкретизовано поняття порушення суддею присяги, що дало можливість, в т.ч. Вищій раді юстиції вживати більш швидкі та адекватні заходи щодо суддів, які порушили присягу судді.