ua en ru

ВСЮ не виявила порушення присяги у справі судді Чауса, - Козаченко

ВСЮ не виявила порушення присяги у справі судді Чауса, - Козаченко Фото: Микола Чаус

Він може виходити на роботу і виносити рішення іменем України

Вища рада юстиції розглядала справу стосовно судді Миколи Чауса, але не виявила порушення ним присяги. Про це заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко в ефірі "5 каналу".


Відзначається, що він може виходити на роботу і виносити рішення іменем України.

"Він люструвався не за законом про очищення влади, він виносив репресивні рішення проти автомайданівців. Більш того, Вища рада юстиції розглядала і не виявила у його випадку порушення присяги", - зазначила Козаченко.

Вона підкреслила, що навіть у випадку виявленого злочину очікується довгий шлях досудового розслідування, суду, слідства, доказової бази, судової перспективи, винесення рішення.

"Навіть якщо це виявлений злочин, ще буде дуже великий шлях досудового розслідування, суду, слідства, доказової бази, судової перспективи, винесення рішення, а весь цей час він може ходити на роботу і виносити рішення іменем України - і це проблема" , - додала вона.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 9 серпня, викрили на хабарі в 150 тис. доларів суддю Дніпровського районного суду міста Києва.