ua en ru

НАБУ упіймало суддю київського райсуду на хабарі в 150 тис. доларів

НАБУ упіймало суддю київського райсуду на хабарі в 150 тис. доларів Фото: детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП затримали суддю-хабарника

Судді загрожує позбавлення волі строком від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 9 серпня, викрили на хабарі в 150 тис. доларів суддю Дніпровського районного суду міста Києва. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн)", - йдеться у повідомленні.


Зазначене правопорушення кваліфікують за ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

Ця стаття передбачає позбавлення волі строком від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

НАБ впіймало на хабарі суддю Дніпровського райсуду Києва

Фото: долари, знайдені НАБУ у судді Дніпровського райсуду м. Києва

НАБ впіймало на хабарі суддю Дніпровського райсуду Києва

Фото: детективи НАБУ виявили сховок з грошима у судді Дніпровського райсуду м. Києва

Зараз тривають невідкладні слідчі дії.

Згідно з інформацією, яку розмістив у Facebook адвокат лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана Андрій Богдан, затриманий на хабарі суддя - Микола Чаус, який в кінці 2014 року прийняв рішення про арешт Корбана.

Нагадаємо, в Одеській області Служба безпеки України спільно з працівниками Генеральної прокуратури затримала одного з керівників Державної фітосанітарної інспекції на хабарі в 27 тис. доларів.