ua en ru

У ЗСУ запевнили, що вживають необхідні заходи щодо запобігання небойових втрат

У ЗСУ запевнили, що вживають необхідні заходи щодо запобігання небойових втрат Фото: українські солдати на передовій (facebook.com/theministryofdefence.ua)

Кількість небойових втрат серед військових у 2017 році зменшилася в понад 5 разів

У Збройних Силах України запевнили, що вживають необхідні заходи щодо попередження та запобігання небойових втрат особового складу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зокрема в ЗСУ підрахували, що кількість небойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил у 2017 році, порівняно з попередніми роками, зменшилася у понад 5 разів.

"Основними причинами безповоротних небойових втрат є випадки смерті внаслідок хвороб, загибель внаслідок ДТП, порушення заходів безпеки та правил поводження зі зброєю", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також наголосили, що стосовно кожного випадку загибелі військовослужбовців проводяться ретельні розслідування для з’ясування причин та обставин смерті, а також вживаються заходи щодо недопущення подібних випадків надалі.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що з 2014 року станом на сьогодні більше 10 тисяч українських військовослужбовців загинули і були поранені не через бойові дії.