ua en ru

У ВСУ з початку року вступили понад 31 тис. контрактників

У ВСУ з початку року вступили понад 31 тис. контрактників Фото: ЗСУ (president.gov.ua)

У тому числі, на військову службу прийнято понад 2 тисячі офіцерів запасу

З початку 2017 року на службу у Збройних силах України уклали контрактів понад 31 тисяча осіб. Про це під час брифінгу у вівторок, 14 листопада, повідомив тимчасово виконуючий обов’язки державного секретаря Міноборони України Володимир Говор, передає прес-служба відомства.

У тому числі, на військову службу прийнято понад 2 тисячі офіцерів запасу.

"Сьогодні на восьми курсах при вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів розпочали перепідготовку та підвищення кваліфікації 500 офіцерів запасу, призваних відповідно до наказу Міністерства оборони України у жовтні-листопаді цього року", - йдеться у повідомленні.

Після того, як новобранці пройдуть підготовку, відбудеться перерозподіл та призначення цих офіцерів на посади на арсеналах, базах та складах ЗСУ, а також доукомплектування посад командирів взводів у небойових військових частинах.

Нагадаємо, на початку листопада заступник голови управління призивом і комплектуванням Генштабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера сказав, що в цьому році на укомплектування Збройних сил України (ЗСУ) та інших військових формувань планується направити 10 460 юнаків.