ua en ru

ЗСУ прийняли на озброєння переносний ракетний комплекс "Корсар"

ЗСУ прийняли на озброєння переносний ракетний комплекс "Корсар" Фото: "Укроборонпром"

Наразі ЗСУ вже отримали понад 50 ракет до "Корсару"

Збройні сили України (ЗСУ) прийняли на озброєння легкий переносний ракетний комплекс "Корсар". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДП "Укроборонпром".

"Легкий переносний ракетний комплекс "Корсар", який розроблений ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", прийнятий на озброєння Збройних сил України у відповідності до наказу Міноборони", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі ЗСУ вже отримали понад 50 ракет до "Корсару" разом із визначеною замовником кількістю пускових установок.

Повідомляється, що "Корсар" дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км, наведення ракет відбувається за допомогою лазерного променю.

"Однією із головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь "з плеча", без застосування додаткових пристроїв", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що конструкторське бюро "Луч" розробило для "Корсару" дві керовані ракети:

  • РК-3К, яка призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів. Ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менше 550 мм.
  • РК-3ОФ, яка призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили Ракета забезпечує наскрізне пробиття бронеплити товщиною 50 мм.
"Корсар" працює !

«Корсар» працює ! #madeinukraine #купуйукраїнське #КБЛУЧ #зробленовУкраїні

Опубліковано КБ "ЛУЧ" 6 липня 2017 р.

"Незважаючи на його малі габарити і вагу в 4 кг, він забезпечує наведення ракети на дальності до 2,5 км в межах +/- 250 мм. Тобто "Корсар", навіть на максимальній дальності свого польоту дозволяє оператору влучати навіть у амбразуру ДОТу", - йдеться у повідомленні.

altaltalt

Фото: "Укроборонпром" передав ЗСУ ракетний комплекс "Корсар"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" передав ЗСУ майже 16 тисяч одиниць озброєння і військової техніки.