ua en ru

ЗСУ отримають зразки українських безпілотників наприкінці листопада, - "Укроборонпром"

ЗСУ отримають зразки українських безпілотників наприкінці листопада, - "Укроборонпром" Фото: Сергій Пінькас

Виробництвом українських БПЛА займається київське ДП "Меридіан"

Державне підприємство "Меридіан" на сьогодні займається виробництвом вітчизняних безпілотників, дослідні зразки яких Збройні сили України отримають вже наприкінці листопада. Про це заявив перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Пінькас в ефірі "5 каналу".

"На ДП "Меридіан" - це київське підприємство, яке брало участь у запуску супутників у космос за радянських часів, - сформовано спеціальну ділянку, де збираються безпілотники. Інтелектуально ми використовуємо розробки Київської політехніки. Цей виріб замовлено вже Міністерством оборони, і наприкінці листопада ми надамо дослідні зразки, які можна буде використовувати у ЗСУ", - повідомив Пінькас.

При цьому, як зазначив заступник командира батальйону аеророзвідка "Луганськ-1", переможець чемпіонату Європи з моделювання безпілотних літальних апаратів Андрій Умрихін, Україна має потужну технічну базу для виготовлення власних безпілотників.

"Технічно Україна - дуже потужна країна, ми самі можемо виробляти безпілотники, у нас є бази потужні. Не розумію, чому за півтора року АТО держава не звернулася до нас. Було багато різних заходів за участю ЗСУ, ми приїжджаємо, показуємо, а нам просто говорять - добре, молодці, і їдуть, а ми й надалі на волонтерській основі збираємо літаки, відправляємо їх в батальйони і навчаємо бійців ними користуватися", - сказав на "5 каналі" Умрихін.

Нагадаємо, наприкінці липня "Укроборонпром" презентував новий сучасний БПЛА "Фурія".