ua en ru

ВСУ не буде оскаржувати постанову Кабміну про передачу двох приміщень Вищому спецсуду з кримінальних та цивільних справ

Верховний суд України поки що не звертатиметься до суду з оскарженням розпорядження Кабміну про передачу двох приміщень Вищому спецсуду з кримінальних та цивільних справ. Про це повідомляє прес-служба ВСУ.
Як повідомили в прес-службі, це пов'язано з тим, що Кабмін вніс зміни у відповідне розпорядження, привівши його у відповідність до чинного законодавства. У розпорядженні №2037-р від 27 жовтня 2010 року йдеться про розміщення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у приміщеннях, де розташовуються судові палати у цивільних і кримінальних справах Верховного Суду України, і закріплення за ВСЦКУ будівель по вул. Пилипа Орлика, 4 і 4а на праві оперативного управління. Раніше заявлялося про передачу цих будівель новоствореному суду.

Також у прес-службі повідомили, що голова Верховного Суду України має намір зустрітися з Президентом України й обговорити з ним нагальні проблеми діяльності суду, про що Василь Онопенко повідомляв нещодавно.
Нагадаємо, що на минулому тижні В.Онопенко заявив, що оскаржить передачу двох приміщень ВСУ до спецсуду у адміністративному суді.