ua en ru

У ВСУ назвали фактор, який не дозволив армії РФ перейти в масований наступ в 2014

У ВСУ назвали фактор, який не дозволив армії РФ перейти в масований наступ в 2014 Фото: військові ЗСУ (facebook.com/ato.news)

Ефективність і потужність артилерії не дозволили армії РФ перейти в масований наступ

Ефективність і потужність української артилерії не дозволили армії Російської Федерації перейти в масований наступ. Про це розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Сергій Попко в інтерв'ю "Укринформу".

"За певної оперативної інформації, в ході цього конфлікту саме ефективність і потужність української артилерії не дозволили російському агресору перейти до масованого наступу. Це обставина ми взяли на озброєння, наситили механізовані і танкові війська артилерією всіх типів - від мінометів до реактивних систем залпового вогню великих калібрів, укомплектували розрахунки цих гармат і артилерійських систем особовим складом, навчили цих людей", - повідомив Попко.

За його словами, подальший розвиток артилерії буде спрямовано на модернізацію і закупівлю нового озброєння. Також у планах ВСУ є перехід на зброю калібру 155 мм, прийнятого в країнах Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, Попков розповів, що Сухопутні війська на початку антитерористичної операції на Донбасі у 2014 році вийшли першими для ліквідації збройного конфлікту.