ua en ru

У ЗСУ налічується понад 85 тис. резервістів, - Міноборони

У ЗСУ налічується понад 85 тис. резервістів, - Міноборони Фото: ЗСУ

Наразі у ЗСУ тривають масштабні збори з резервістами

У Збройних силах України на сьогодні налічується понад 85 тисяч резервістів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"На сьогодні у Збройних силах України - понад 85 тисяч резервістів. За попереднім опитуванням, 80% з них готові будь-якої миті стати на захист Батьківщини та прибути за викликом до військових частин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за бажанням, резервісти можуть укладати контракти на проходження служби у військовому резерві Збройних сил України у військовій частині.

Наразі у ЗСУ тривають масштабні збори з резервістами, до яких, протягом вересня 2016 року, залучать 9 бригад усіх оперативних командувань у 5 областях України.

"Викликають резервістів на військову службу для проведення навчань, або ж у разі оголошення мобілізації. В такому випадку, резервіст зобов’язаний прибути до своєї військової частини протягом 24 годин самостійно або за допомогою військового комісаріату", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що самопроголошені влади "Донецької народної республіки" звинувачують Збройні сили України у підготовці хімічної зброї для використання на тимчасово окупованих територіях Донбасу.