ua en ru

ДНР звинувачують ВСУ в підготовці використання хімічних зброї на Донбасі

ДНР звинувачують ВСУ в підготовці використання хімічних зброї на Донбасі Фото: Тимчук повідомив, що терористи поширюють чутки про використання ВСУ РСЗВ "Град"

Крім цього, в ДНР поширюються чутки про використання ВСУ забороненого важкого озброєння

Самопроголошені влади "Донецької народної республіки" звинувачують Збройні Сили України у підготовці хімічної зброї для використання на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За інформацією бойовиків, хімічна зброя вже нібито доставлено в прифронтову зону.

Крім цього, в "ДНР" розповсюджуютсья чутки про використання ВСУ забороненого мінськими угодами важкого озброєння нібито для обстрілу позицій терористів і цивільних об'єктів

Масштабна інформаційна кампанія проводиться терористами з метою дискредитації українських військових.

Терористи підкреслюють, що ВСУ використовують РСЗВ БМ-21 "Град".

Як йдеться в повідомленні, всього у "ДНР" "нарахували" 80 випадків використання РСЗВ, випадків використання ВСУ ствольної артилерії 122-мм і 152-мм - 688, танків - 171, ББМ - 2806.

"Дана информоперация проводиться у взаємодії з російською частиною СЦКК", - зазначає Тимчук.

Раніше, наприкінці серпня, на тимчасово окупованій території Донецької області генерал-майор ЗС РФ Медведський (глава російської групи СЦКК) погодив з "керівництвом ДНР" підготовку звинувачень у необ'єктивності висновків СММ ОБСЄ щодо фактів порушення бойовиками режиму тиші.

У той же час "керівництву ДНР" запропонували підготувати "статистику порушень з боку ВСУ" з акцентом на використанні українською армією РСЗВ "Град".

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». З моменту встановлення в зоні АТО так званого «перемир'я»...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 4 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "влади" ЛНР допускають акції протесту через невиплату зарплат.