ua en ru

На вступ поліцію Тернополя подали заявки вже понад 3,5 тис. осіб

На вступ поліцію Тернополя подали заявки вже понад 3,5 тис. осіб Фото: патрульна поліція

Майже 60% претендентів мають вищу освіту

Станом на 27 жовтня вже понад 3,5 тис. осіб подали заявки на вступ в патрульну поліцію Тернополя. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Тернопільській області.

"Стати патрульними поліцейськими Тернополя вже виявили бажання 3669 людина. Більше половини заяв, 67,5%, були подані онлайн. Такі дані станом на ранок 27 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Серед претендентів на посади 65% - чоловіки. 59% з усієї кількості кандидатів мають вищу освіту, 78 % - посвідчення водія. Серед претендентів: 45,7 % - безробітні, 17,4 % - студенти, 6,2 % - діючі співробітники міліції.

Більшість молодих людей, які виявили бажання поповнити лави патрульних, - це тернополяни - 1 тис. 776 осіб, жителів області - 1 тис. 432, жителів інших регіонів - 461.

Нагадаємо, участь у конкурсі може кожен громадянин України, не залежно від статі, у віці від 21 до 35 років, фізично розвинений, має водійське посвідчення категорії "В", не має судимостей, вільно володіє українською мовою і хоче змін.

Набір в патрульну поліцію Тернополя стартував 14 жовтня і триватиме до 4 листопада. Вже в перший день на вступ в поліцію Тернополя подали понад 1 тис. анкет.