ua en ru

Вступна кампанія-2016: до вишів подано понад 2 млн заяв

Вступна кампанія-2016: до вишів подано понад 2 млн заяв Фото: Інна Совсун

27 липня завершився перший етап вступної кампанії 2016

У рамках вступної кампанії 2016 року до вищих навчальних закладів подано 2 млн 11 тис. 62 заяв на вступ. Про це під час прес-конференції розказала перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, повідомляє прес-служба МОН.

“27 липня завершився перший етап вступної кампанії. Зараз в нас є перші результати по кількості поданих заяв. Загалом документи подали 584 тис. осіб”, - зазначила Совсун.


Вона також наголосила, що результати вступної кампанії 2016 свідчать, що перехід на повністю електронну систему подачі заяв для бакалаврів виправдав себе. В цьому році абітурієнти подали більш ніж на 200 тис. заяв більше ніж в минулому році.

Так, в електронному вигляді подано понад 1 млн заяв. В паперовому вигляді до приймальних комісій надійшло 744,5тис заяв - це документи на вступ, які подавали абітурієнти на більшість спеціальностей магістратури, на молодшого спеціаліста, cпеціаліста та заяви вступників пільгових категорій.

“За попередніми даними із року в рік залишаються популярними одні й ті самі спеціальності: філологія, менеджмент, економіка та право. До речі, останні декілька років по кількості поданих заяв в топ також входять комп’ютерні науки”, - повідомила Совсун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2017 році проводитиметься у другій половині травня, а не у квітні, як це було в попередні роки, зокрема у 2016.