ua en ru

На зустрічі дипломатів "нормандської четвірки" РФ отримала відмову за ключовими пунктами, - МЗС України

На зустрічі дипломатів "нормандської четвірки" РФ отримала відмову за ключовими пунктами, - МЗС України Фото: посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба

На зустрічі в Парижі говорили про Широкіно, полонених, "гумконвое" і зброї бойовиків

На зустрічі представників МЗС країн "нормандської четвірки", що відбулася в Парижі 10 червня, російська сторона отримала відмову з трьох пунктів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами Кулеби, українську сторону на зустрічі представляв голова управління РФ МЗС України Андрій Плахотнюк.

"Для росіян зустріч не стала легкою прогулянкою, тому що за трьома ключовими пунктами вони отримали дипломатично-залізне Ні. Ні спробі розгорнути дискусію щодо розширення Тристоронньої контактної групи за рахунок включення представників "ДНР" і "ЛНР". Ні обстрілу і атакам з боку терористів і російських військ. ... І головне Ні було сказано спроб заблокувати підготовку місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей під наглядом Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ", - повідомив Кулеба.

Представник МЗС України підкреслив, що присутність БДІПЛ у виборчому процесі має бути невідкладно забезпечено.

"У цих виборах - ключ до вирішення мінського сайту. Але поки ніякого бажання Росії виконувати це зобов'язання не видно. Знахабніли вони з террорами настільки, що недопустили місію БДІПЛ на територію згаданих окремих районів", - зазначив він.

За словами Кулеби, на зустрічі в Парижі також говорили про Широкіно, полонених, "гумконвой" і зброю, яку ховають бойовики. "І скажу я вам, це була не сама приємна бесіда, яка трапилася в житті російських дипломатів", - підсумував посол.

Вчора Нормандія приїхала в Париж. Нас там представляв Андрій Плахотнюк, справжній профі, який виграв "щасливий" квиток і...

Posted by Dmytro Kuleba on 11 Июнь 2015 г.

Зазначимо, 10 червня стало відомо, що так звані "народні республіки" Донбасу відкликають свої проекти поправок до Конституції України, в яких згадуються Крим і Севастополь.