ua en ru

Зустріч у "нормандському форматі" в Астані залежить від прогресу контактної групи, - МЗС України

Зустріч у лідерів держав у "нормандському форматі" в Астані (Казахстан) можлива лише за умови досягнення прогресу у рамках тристоронньої контактної групи. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила заступник міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зустріч у Астані - це "норманський формат" і він можливий тільки, якщо буде досягнутий прогрес у рамках тристоронньої групи", - заявила Зеркаль.

Нагадаємо, ще вчора в білоруському МЗС повідомили, що сьогодні, 30 січня, планується провести засідання контактної групи по Україні. Однак сьогодні цю інформацію не підтвердили.

Вчора ДНР і ЛНР підтвердили готовність до участі в переговорах контактної групи. Повідомлялося, що представники самопроголошених республік вже виїхали до Мінська.

При цьому в МЗС України заявили, що готові брати участь у засіданні контактної групи в Мінську сьогодні-завтра.

15 січня глави України, Росії, Німеччини та Франції повинні були зустрітися в Астані, щоб обговорити поточну ситуацію на Донбасі, однак після того, як зустріч глав МЗС цих країн закінчилася безрезультатно, переговори на найвищому рівні було вирішено не проводити.