ua en ru

МЗС України готовий брати участь у засіданні контактної групи в Мінську сьогодні-завтра

МЗС України готовий брати участь у засіданні контактної групи в Мінську сьогодні-завтра

Міністерство закордонних справ України готове брати участь у засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) сьогодні або завтра. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила заступник глави МЗС з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС готовий до засідання тристоронньої контактної групи, група чекає узгодження документу, який буде розглядатися під час засідання тристоронньої контактної групи. Попередньо дійсно є домовленість про проведення засідання сьогодні-завтра, тобто ми готові в будь-який час",- заявила Зеркаль.

За її словами, документ, який зараз узгоджується, буде стосуватися відведення важкого озброєння.

"Документ буде стосуватися виконання мінських домовленостей, відвід техніки",- зазначила Зеркаль.

Нагадаємо, ще вчора в білоруському МЗС повідомили, що сьогодні, 30 січня, планується провести засідання контактної групи по Україні. Однак сьогодні цю інформацію не підтвердили.

Вчора ДНР і ЛНР підтвердили готовність до участі в переговорах контактної групи. Повідомлялося, що представники самопроголошених республік вже виїхали до Мінська.

Хоча до цього, 27 січня, лідери ЛНР і ДНР відмовилися від подальшої участі в засіданнях тристоронньої контактної групи в Мінську до тих пір, поки українська влада не призначить "офіційного представника" для переговорів.

5 вересня 2014 року в Мінську представники України, Росії та ОБСЄ підписали з лідерами ДНР і ЛНР протокол про припинення вогню на Донбасі.

19 вересня 2014 р. в Мінську зазначеними вище учасниками був підписаний меморандум щодо врегулювання ситуації на Донбасі (відвід важкої техніки, обмін полоненими). Однак виконання цих пунктів не було.