ua en ru

Зустріч Путіна з Обамою пройде сьогодні в Нью-Йорку

Зустріч Путіна з Обамою пройде сьогодні в Нью-Йорку Фото: Володимир Путін та Барак Обама

У ході зустрічі Путіна з Обамою планується обговорення ситуації в Сирії

Сьогодні, 28 вересня, у Нью-Йорку відбудеться зустріч Президента Російської Федерації Володимира Путіна з Президентом США Бараком Обамою. Зустріч Путіна з Обамою відбудеться після їх виступів на сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє ТАСС.

"Перша за два роки повноформатна зустріч президентів Росії і США відбудеться в понеділок в Нью-Йорку. Володимир Путін і Барак Обама після своїх виступів на сесії Генеральної асамблеї ООН проведуть приблизно годинну розмову, яка за московським часом почнеться близько опівночі", - йдеться в повідомленні .

Як наголошується, востаннє зустріч Путіна з Обамою проходила у вересні 2013 року в Санкт-Петербурзі.

"Узгодження нинішньої зустрічі йшло непросто. Більше того, коли час бесіди було погоджено, Білий дім поспішив заявити, що з проханням про переговори до Вашингтону звернувся Кремль", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в ході зустрічі Путіна з Обамою планується обговорення ситуації в Сирії. Разом з тим, повідомляється, що прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не виключив, що лідери торкнуться і теми української кризи, але це залежатиме від того, "як час (дозволить)".

Також наголошується, що про намір Обами підняти українське питання раніше заявляв його прес-секретар Джошуа Ернест.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч Путіна і Обами може пройти в понеділок або вівторок, проте сторони не могли визначити час, який влаштував би обох лідерів.