ua en ru

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" має стати тестом, - Клімкін

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" має стати тестом, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Клімкін заявив, що очікування якихось проривів від зустрічі "нормандської четвірки" в України немає

Зустріч лідерів "нормандської четвірки", яка відбудеться завтра, 19 жовтня в Берліні (Німеччина), має стати тестом. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Завтрашній захід має стати тестом. Така домовленість, оскільки ідея належить значною мірою канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, але була підтримана і президентом Франції, і нами, з метою зрозуміти, чи можна далі послідовно тиснути на керівництво Росії у виконанні мінських домовленостей. Це є обов'язковим напередодні Європейської Ради, де буде обговорюватися питання відносин з Росією. Тому саме в цьому контексті це дуже важливо", - заявив він.

Крім того, він зазначив, що триває робота над "дорожньою картою" по Донбасу, де повинні домінувати чітка логіка у виконанні всіх домовленостей з безпеки і гуманітарний вимір.

"Ми працюємо над логікою дорожньої карти, де повинні домінувати чітка логіка у виконанні всіх домовленостей з безпеки і гуманітарний вимір - звільнення всіх політичних ув'язнених. Тільки на це має накладатися виконання політичних домовленостей. Ми працюємо над проектом, але повинні розуміти, що особливих очікувань у плані якихось проривів від завтрашнього заходу у нас немає", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться в Берліні (Німеччина) завтра, 19 жовтня, о 18:30 за київським часом.