ua en ru

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки": Клімкін розповів про першочергові питання

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки": Клімкін розповів про першочергові питання Фото: Павло Клімкін

Україна наполягає на якнайшвидшому звільненні заручників

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про першочергові питання у ході зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки". Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Таким чином, серед головних пріоритетів України як питання безпеки, так і гуманітарні.

"Українська сторона висловлює обурення фактом невідкриття КПВВ "Золоте", яке заблоковано з березня 2016 року. Міністр заявив, що готовий сьогодні запросити на відкриття КПВВ своїх колег Штайнмайєра (глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмай'р - ред.) і Еро (глава МЗС Франції Жан-Марк Еро - ред.)", - зазначила Геращенко, додавши, що може тільки в такому випадку бойовики припинять обстріл.

Крім того, Україна наполягає на якнайшвидшому звільненні заручників.

"Ми вимагаємо негайного звільнення 57 заручників, їх зміст підтвердило ОРДЛО. Також українська сторона буде піднімати питання заручників в РФ. Всього в ОРДЛО, за інформацією СБУ, утримується 108 заручників, але поки ОРДЛО підтверджують тільки 57", - додала вона.

Також Україна наполягає на негайному допуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до пошуку зниклих без вісти.

Серед пріоритетів також відновлення водопостачання у ряді міст Донецької і Луганської областей.

Українська делегація в Мінську ставитиме як першочергові питання безпеки і гуманітарні. Про це міністр П. Клімкін заявивши...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 29 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна буде наполягати на власному баченні "дорожньої карти" врегулювання конфлікту на Донбасі.