ua en ru

Україна буде наполягати на власному варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі, - Клімкін

Україна буде наполягати на власному варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі, - Клімкін Фото: Україна наполягає на своєму варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі

Пріоритетними для України залишаються гуманітарні проблеми регіону

На зустрічі гочільників міністерств закордонних справ "нормандської четвірки", яка відбудеться 29 листопада, Україна буде наполягати на власному баченні "дорожньої карти" врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін сьогодні під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, я буду наполягати на нашому баченні "дорожньої карти ", яка буде здатна зробити реальний прогрес в ситуації", - заявив Клімкін.

За його словами, під час зустрічі українська сторона буде робити основні акценти на гуманітарних питаннях, зокрема, звільненні політичних заручників і забезпеченні доступу до них представників міжнародних організацій.

Глава МЗС зазначив, що Україна, Німеччина і Франція мають спільне бачення ключових моментів врегулювання ситуації на сході. У той же час позиція Російської Федерації залишається відмінною.

"Я досить скептично ставлюся до того, що ми завтра домовимося з основних питань цієї "дорожньої карти ", - додав Клімкін.

29 листопада міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Росії та України планують провести зустріч у Мінську. Глави МЗС повинні обговорити реалізацію угоди про припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, Франція підтвердила дату і місце засідання глав МЗС "нормандської четвірки".