ua en ru

Зустріч глав МЗС Франції, Німеччини і Росії проходила в режимі обміну думок, - Клімкін

Зустріч міністрів закордонних справ Франції, Німеччини та Росії, яка відбулася сьогодні в Парижі за закритими дверима, була неформальною зустріччю в режимі обміну думок.

Зустріч міністрів закордонних справ Франції, Німеччини та Росії, яка відбулася сьогодні в Парижі за закритими дверима, була неформальною зустріччю в режимі обміну думок. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

"У цій зустрічі поки що немає результатів. Це була неформальна зустріч, зустріч з обміну думками. Я розмовляв по телефону з її учасниками, і принцип, якого дотримуються, я сподіваюся, майже всі учасники цієї зустрічі, - не обговорювати ніякого питання, навіть деталей, без України", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що для обговорення деескалації ситуації на Донбасі вже відпрацьовані певні формати. "Без нас ніхто нас обговорювати не буде. Це я обіцяю", - заявив міністр.

Нагадаємо, сьогодні у Парижі пройшла тристороння зустріч міністрів закордонних справ Росії Сергія Лаврова, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера і Франції Лорана Фабіуса, присвячена ситуації в Україні. Про її результати не повідомлялося.