ua en ru

Спалах гепатиту в Миколаєві: у місті перевірять всіх продавців води на розлив

Спалах гепатиту в Миколаєві: у місті перевірять всіх продавців води на розлив Фото: у Миколаєві також перевірять умови надання допомоги в лікарнях (УНІАН)

У зв'язку зі спалахом гепатиту в Миколаївській області вживатимуть профілактичні заходи

У зв'язку зі спалахом гепатиту А в Миколаєві перевірять всіх продавців питної води на розлив. Про це в Facebook повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентин Гайдаржи.

За словами Гайдаржи, проби питної води з пунктів розливу питної води спрямовані на аналіз в лабораторний центр, де проведуть дослідження на відповідність фізико-хімічним, мікробіологічним та вірусологічним показникам.

"Завтра також продовжаться перевірки та обстеження пунктів продажу води на відповідність нормам санітарного законодавства. Держспоживслужба перевірить всіх суб'єктів господарювання, які займаються продажем питної води на розлив", - зазначив він.

Крім того, місцева влада перевірить умови надання медичної допомоги в обласній та дитячих інфекційних лікарнях, а також вживатиме заходи профілактики захворюваності на гепатит А у всіх районах Миколаївської області.

Буквально час назад провел совещание с представителями Госпотребслужбы, управления ГСЧС, областного лабораторного центра...

Опубліковано Валентином Гайдаржи 3 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві зафіксованоспалах гепатиту А. Пізніше стало відомо, що ті, хто захворів на гепатит в Миколаєві, вживали воду з пунктів розливу. На даний момент відомо про кількох десятків постраждалих.