ua en ru

ВРП внесе подання президенту про призначення судді Касаційного адмінсуду

ВРП внесе подання президенту про призначення судді Касаційного адмінсуду Фото: Вища рада правосуддя (vru.gov.ua)

За результатами кваліфікаційного оцінювання дана суддя може здійснювати правосуддя у Касаційному адмінсуді

Вища рада правосуддя (ВРП) у четвер, 10 травня 2018 року, вирішила нести подання президенту про призначення Вікторії Мацедонської на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду. Про це повідомляє портал "Судова влада України".

"Вища кваліфікаційна комісія суддів України рішенням від 28 липня 2017 року № 625/вс-17 рекомендувала призначити Мацедонську В.Е. на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду та направила рекомендацію разом із відповідними матеріалами до Вищої ради правосуддя", - вказано у повідомленні.

Так, кандидатура, зазначають у ВРП, відповідає вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 закону "Про судоустрій і статус суддів", а також одній із вимог, визначених частиною першою статті 38 закону "Про судоустрій і статус суддів".

"За результатами кваліфікаційного оцінювання Мацедонська В.Е. підтвердила здатність здійснювати правосуддя у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду… Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення Мацедонської Вікторії Едуардівни на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду", - наголосили у ВРП.

Нагадаємо, у ході засідання Ради суддів України 23 березня були обрані керівники комітетів Верховного суду.